Monkey 47 Distillers Cut 2016
Destillatøren Christoph Keller har i denne særudgave af Monkey 47, som der kun findes 4.000 af, har virkelig leget med smagene. Ved hver Distillers Cut ændrer han på grundopskriften, enten ved at tilføje ét enkelt element, eller ved at pille ved mængderne af de 47 botanicals. I denne Distillers Cut, har han leget med Abietes Melle en lokal honnig. Honningen tilføres sammen med de 47 andre botanicals til maceration (en proces som trækker al smag ud af smagsgiverne) over 36 timer. Efter ginen er destilleret hviler koncentratet i 3 måneder i lerkrukker.
Man kan godt smage, at det er en Monkey 47, men de blomstrede noter spiller en anden rolle, end de normalt gør. Kamilleblomsten og lavendelen kommer som det første til udtryk efterfulgt af appelsin -og citronskal. Det er formodentligt honningen som trækker den i den retning.
kr. 1.186,80 inkl. moms
Ikke på lager
Dette produkt har noter af:
Destillatøren Christoph Keller har i denne særudgave af Monkey 47, som der kun findes 4.000 af, har virkelig leget med smagene. Ved hver Distillers Cut ændrer han på grundopskriften, enten ved at tilføje ét enkelt element, eller ved at pille ved mængderne af de 47 botanicals. I denne Distillers Cut, har han leget med Abietes Melle en lokal honnig. Honningen tilføres sammen med de 47 andre botanicals til maceration (en proces som trækker al smag ud af smagsgiverne) over 36 timer. Efter ginen er destilleret hviler koncentratet i 3 måneder i lerkrukker. Man kan godt smage, at det er en Monkey 47, men de blomstrede noter spiller en anden rolle, end de normalt gør. Kamilleblomsten og lavendelen kommer som det første til udtryk efterfulgt af appelsin -og citronskal. Det er formodentligt honningen som trækker den i den retning. Honningen som er i denne gin er med til at søde og milde ginens relativt høje alkoholprocent på 47% . Historien bag Monkey 47 gin er speciel, utrolig og ikke mindst helt unik! Montgomery Collins, en Royal Air Force pilot, flyttede fra et helt liv i Indien til Berlin for at hjælpe med genopbygningen af Berlin Zoo efter 2. Verdenskrig. Her mødte han en abe ved navn Max, og de endte med at knytte et tæt bånd. Efter genopbyggelsen flyttede Collins til Schwartzwald, en stor mørk skov i Tyskland. Collins brugte sin tid på at lave gin. Han fandt botanicals rundt omkring i skoven og lavede Max the Monkey – Schwartzwald Dry Gin. Under renovationen af et gammelt hotel, som var ejet af Collins, fandt man en lille æske, som var gemt væk. I den lå en flaske gin og opskriften. Opskriften blev købt i 2008 af The black Forrest Distellers, og de skabte ud fra den Monkey 47. Ginen består af 47 forskellige botanicals. JA 47! Med de 47 botanicals kommer dine smagsløg og næse på arbejde. Det er en aromatisk og meget intens oplevelse at smage denne gin. Duften giver dig først den klassiske enebær med et hint af citron. Derefter folder duften sig ud med hibiscus, lavendel og et hint af jasmin. I forhold til smagen vil du opleve noter af flora og citrus. Enebærret er til stede men er en smule afdæmpet i smagsoplevelsen. Selvom 47 botanicals kan synes som overvældende er samspillet mellem dem afbalanceret.